Verax Nieuwsbrief Oktober 2016

 

 
 
november 1

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, onze producten en diensten

 
 

Onderwerpen

Oktober 2016 

 
  klein

Verax Assurantiën
Laan van Eik en Duinen 172
2564 GX Den Haag
070 346 17 51
info@verax.nl

 
 

Voorwoord

 

Wij willen u met onze nieuwsbrief op de hoogte houden van al het nieuws en de ontwikkelingen die gaande zijn. Heeft u vragen over de punten in deze nieuwsbrief of over ander zaken, neemt u dan gerust contact met ons op, wij staan altijd voor u klaar!

 
 

Werelddekking zorgkosten blijft toch in basispakket

 

img1Het Kabinet had eerder het voornemen om de zorgkosten die mensen die buiten Europa reizen, maken uit het basispakket van de zorgverzekering te schrappen. Eind september heeft het Kabinet op voorstel van minister Schippers besloten dit voorstel in te trekken. Dit betekent dat zorgkosten die u als gevolg van ziekte of ongeval noodzakelijkerwijs in het buitenland moet maken gewoon worden vergoed onder uw basisverzekering.

 

Hierbij geldt echter wel een belangrijk voorbehoud: als maximale vergoeding geldt, de kosten die een soortgelijke medische behandeling in Nederland zou hebben gekost. Worden de kosten dus gemaakt in een land waar de kosten van medische zorg veel hoger zijn dan in Nederland, dan kan een deel van de door u gemaakte kosten voor eigen rekening blijven. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika zijn veel medische behandelingen veel duurder dan in Nederland. Dit risico kan vaak verzekerd worden via een passende reisverzekering of een aanvullende zorgverzekering. Gaat u voor werk, studie of vakantie naar het buitenland, neem dan contact op met ons kantoor. Wij adviseren u graag wat in uw situatie een goede oplossing is contact.

   

 
 

Alcohol, verkeer en uw verzekering

 

okt2Alcohol en verkeer. Die twee gaan niet samen! Dit geldt ook voor de alcohol en uw autoverzekering.

 

Indien een bestuurder onder invloed van alcohol schade aan derden toebrengt, dan zal de WA-verzekering van de auto deze schade altijd vergoeden. In de polisvoorwaarden van globaal 40 % van de WA autoverzekeringen is opgenomen, dat de verzekeraar deze schade vervolgens kan verhalen op de bestuurder van de auto.

 

Schade aan de eigen auto als gevolg van rijden onder invloed is bijna altijd niet verzekerd. Naast het feit dat de auto-eigenaar zijn schade niet vergoed krijgt, loopt hij bovendien het risico, dat de verzekeraar de autoverzekering beëindigt. Het zal dan lastig worden om tegen marktconforme voorwaarden een nieuwe verzekering af te sluiten.Om redenen van verkeersveiligheid maar ook in het belang van uw portemonnee is het dus raadzaam om strikt te zijn: gebruik geen alcohol wanneer u aan het verkeer deelneemt. 

  
 
 

Inzicht in misdaad in uw omgeving

 

okt3Op de site www.politie.nl, vindt u waardevolle informatie die u kan helpen te voorkomen, dat u slachtoffer wordt van een misdaad. Via het tabblad “mijn buurt” krijgt u een overzicht van de (pogingen tot) woninginbraak in uw directe omgeving gedurende de afgelopen drie maanden. Goed hang- en sluitwerk beperken het risico op inbraak.

 

Wilt u meer informatie hoe u uw woning beter kunt beveiligen? Kijkt u dan op de website www.politiekeurmerk.nl

 

Met een certificaat "politiekeurmerk veilig wonen", krijgt u bij sommige verzekeraars korting op de premie van de inboedelverzekering.


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.                                                                                                        

       Volg ons op    FB  twitter


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

 

Powered by AcyMailing