Verax Nieuwsbrief April 2017

 

 
 
april 1

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, onze producten en diensten

 
 

Onderwerpen

April 2017 

 
  klein

Verax Assurantiën
Laan van Eik en Duinen 172
2564 GX Den Haag
070 346 17 51
info@verax.nl

 
 

Voorwoord

 

Wij vinden het leuk als er ontwikkelingen zijn, die we met u kunnen delen. Daar is deze nieuwsbrief immers voor. We informeren u deze maand o.a. over de nieuwe rentevast periode en, een handige rekenhulp van wijzer in geldzaken. Lees onze nieuwsbrief eens rustig door. Komen er vragen bij u op na het lezen, bel of stuur ons een mail, wij helpen u natuurlijk graag verder..

 
 

Nieuwe rentevast periode scheelt gemiddeld 150 euro

 

april 2017 1Indien u een hypotheek afsluit, kunt u kiezen voor welke termijn u de rente vastzet. Binnen deze termijn kan de rente dan niet meer stijgen of dalen. Het grote voordeel hiervan is, dat u voor deze periode uw hypotheeklasten kent. U komt dus niet onverwacht voor hogere lasten te staan. Het nadeel is, dat u niet profiteert van eventuele dalingen van de hypotheekrente die binnen deze periode plaatsvinden.

 

De hypotheekrente is in de afgelopen jaren sterk gedaald. Veel huizenbezitters die nu moeten kiezen voor een nieuwe rentevast periode, gaan dan ook voor de nieuwe periode minder betalen dan voorheen. Uit onderzoek blijkt, dat huizenbezitters bij wie de rentevast periode afloopt op dit moment er gemiddeld 150 euro per maand op vooruitgaan.

 

Wat de rente in de komende tijd gaat doen, weet niemand zeker. Veel deskundigen houden er echter rekening mee, dat de rente weer langzaam gaat stijgen. Bij huizenbezitters bij wie de rentevast periode bijvoorbeeld pas over twee jaar afloopt, kan dit een onrustig gevoel geven. Immers indien nu de rentevast periode zou aflopen, zouden zij kunnen kiezen voor een nieuwe lange rentevast periode tegen de huidige lage rente. We zien steeds meer huizenbezitters kiezen voor een rentevast periode van wel 20 of 30 jaar. Niemand weet echter zeker of die aantrekkelijke lage rentes over twee jaar nog steeds aangeboden worden, dan wel dat in die tussentijd de rente weer (fors) is gestegen.

 

De mogelijkheid bestaat om een bestaande hypotheek eerder af te lossen dan met de geldverstrekker is afgesproken. De geldverstrekker zal dan een boete rekenen. Die boete wordt bepaald door de duur van de resterende rentevast periode en het verschil tussen de huidige rente en de rente die u eerder voor uw hypotheek bent overeengekomen.

 

Lost u uw hypotheek dus bijvoorbeeld twee jaar eerder af dan was afgesproken, dan zult u deze boete moeten betalen. Maar u krijgt daarmee dan wel de mogelijkheid om voor een lange periode de rente opnieuw vast te zetten. Het bedrag van de boete dat u in dit voorbeeld over de komende twee jaar moet betalen, is vaak vele malen lager, dan het verschil tussen de rente die u nu betaalt en de nieuwe rente voor een nieuwe lange rentevast periode. Uw hypotheeklasten kunnen op die manier dus over een langere tijd lager worden. In de praktijk wordt de boete meestal meegefinancierd in de nieuwe lening.

 

Om te bezien of het voortijdig aflossen van een hypotheek voor u voordeel biedt, is een goed advies nodig. Bij “spaarhypotheken” bijvoorbeeld is vervroegde aflossing vaak juist niet voordelig. Wilt u een indicatie of in uw situatie het voortijdig aflossen van uw bestaande hypotheek voordelig is, neem dan gerust contact met ons kantoor op. Wij kunnen u snel laten zien of verder advies wel of niet zinvol is.

   

 
 

Beveiliging van uw woning begint met goed hang- en sluitwerk

 

april 2017 2Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie. Dat deze maatregelen zinvol zijn, blijkt uit dat de kans op een geslaagde inbraak bij woningen met een Politiekeurmerk tot wel 90% minder is dan bij woningen zonder dit keurmerk.

 

Inmiddels zijn er in elke regio deskundigen die bij u thuis kunnen komen kijken en de zwakke plekken in uw woning kunnen analyseren. Deze deskundigen kijken naar de complete beveiliging van uw woning. Niet alleen naar het risico van inbraak, maar ook naar de brandveiligheid. Een politie-keurmerkexpert bij u in de buurt vindt u via de volgende link

http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/expert-inschakelen/vind-een-politiekeurmerk-expert/  

  
 
 

Handige rekenhulp

 

april 2017 3Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid- en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen.

 

Op de site van dit platform staat een reeks van handige rekenprogramma’s. Bijvoorbeeld:

 

•Wat wordt uw AOW-leeftijd?
•Hoeveel belasting betaal je over een schenking?
•Hoeveel moet je nu sparen om later een bepaald bedrag aan pensioen te hebben?
•Wat zijn globaal de extra kosten voor de koper van een woning?

 

Deze en andere handige rekenprogramma’s vindt u op de site www.wijzeringeldzaken.nl onder het kopje “rekenhulpen”. 


Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.                                                                                                        

       Volg ons op    FB  twitter


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

 

Powered by AcyMailing