Verax Nieuwsbrief Juli 2017

 

 
 
april 1

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, onze producten en diensten

 
 

Onderwerpen

Juli 2017 

 
  klein

Verax Assurantiën
Laan van Eik en Duinen 172
2564 GX Den Haag
070 346 17 51
info@verax.nl

 
 

Voorwoord

 

Als u de komende periode vertrekt voor een vakantie naar binnen- of buitenland, raden wij u aan om goed onze tips door te lezen. Heeft u bij uw reisverzekering gecheckt waar u eigenlijk precies voor verzekerd bent? En iets heel anders, heeft u bijvoorbeeld uw pinpas gecontroleerd, of die het wel doet in het buitenland? 

En voldoet uw hypotheek nog aan uw wensen,? Wij kunnen u helpen om te kijken of uw hypotheek nog bij u past en of u mogelijk kunt besparen op uw maandlasten.

 
 

Een paar tips voor het geval u op vakantie gaat

 

juli1Veel mensen gaan in de komende periode weer genieten van een welverdiende vakantie! Heerlijk in eigen land of juist met de auto of het vliegtuig naar het buiteland.

Voor iedereen die naar het buitenland gaat hebben wij een paar handige tips.

 

Laat voor u vertrekt ons uw verzekeringen checken. Naast uw bezittingen zoals uw bagage en contant geld kijken we ook naar de eventuele, medische kosten in het buitenland. Reist u met uw auto en is deze nu WA of beperkt casco verzekerd, dan kan overwogen worden de auto volledig casco te verzekeren.

 

1.Ga na op welke hulp u kunt rekenen wanneer u met uw auto in het buitenland pech of een ongeval krijgt. Relatief nieuwe auto’s kunnen vaak een beroep doen op de hulpdienst van de dealer. Ook geven veel autoverzekeringen bepaalde rechten bij pech in het buitenland. Daarnaast zijn er natuurlijk de pechhulpverzekeringen die wij voor u kunnen afsluiten maar raden wij altijd aan om de reisverzekering uit te breiden met de dekking "hulp en huur vervangend vervoer" omdat u bij een ongeval geen beroep kunt doen op een pechhulp. Het is verstandiger om dit uit te zoeken voordat u op vakantie gaat, in plaats van dit pas te doen als er zich een calamiteit voordoet.

 

2.Denk aan uw betaalpassen. Om het risico van criminaliteit te beperken zijn veel banken overgegaan om betaalpassen standaard te blokkeren voor pinnen in landen buiten Europa. Hierbij kan de definitie welke landen wel en niet tot Europa behoren verschillen. Ook is het mogelijk dat u als gebruiker ooit zelf de landen heeft beperkt waar met uw pas betaald kan worden. Bij de meeste banken kunt u via uw bankaccount kijken welke blokkades op dit moment op uw pas van toepassing zijn. Ook kunt u deze blokkades soms zelf aanpassen. Heeft u minderjarige kinderen die zelfstandig naar het buitenland op vakantie gaan? Onderzoek dan goed of hun bankpassen ook in het land van bestemming gebruikt kunnen worden.

 

3.Maak een kopie van uw paspoort en reisdocumenten. Bij diefstal of verlies is het gemakkelijk wanneer u snel een foto kunt downloaden met een kopie van uw legitimatiebewijs en reisdocumenten. U kunt deze foto’s voor de start van uw vakantie opslaan in de cloud. Bijvoorbeeld in uw web mail.

 

4.Voorkom inbraken in uw woning. Het is niet verstandig om bijvoorbeeld via sociale media breed bekend te maken dat het hele gezin op vakantie is en uw woning dus waarschijnlijk een aantal weken onbewoond is.

 

Maatregelen die u kunt nemen zijn bijvoorbeeld:
•Zet lampen op een tijdschakelaar;
•Vraag buren of anderen een auto op uw oprit te zetten en uw postbus te legen;
•Zorg voor niet te veel inkijk in de woning;
•Laat de woning niet “superopgeruimd” achter. Een paar borden en bekers op het aanrecht en de eettafel kunnen bij een crimineel twijfel oproepen of de bewoners echt weg zijn;
•Heeft u rolluiken met afstandsbediening? Fijn als de buren deze overdag kunnen openen en ’s-avonds weer kunnen sluiten. Of u doet het natuurlijk met uw eigen app!

   

 
 

Hypotheek oversluiten?

 

april 2017 1Heeft u nog een hypotheek met een hoge rente en wellicht een gekoppelde spaar- of levensverzekering en wilt u weten of u kunt besparen op uw maandelijkse lasten?

 

Als u uw hypotheek oversluit kunt u waarschijnlijk veel geld besparen op uw maandlasten en geld overhouden voor verbouwing van de woning of het aanschaffen van bijvoorbeeld een auto.

 

Als onafhankelijk financieel adviseur analyseren wij uw situatie en geven wij u een advies die bij uw situatie past.

 

Wij kunnen u ter invulling een inventarisatieformulier toesturen zodat wij een vrijblijvende berekening kunnen maken om te kijken of u kunt besparen.

  

Meer weten over uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een advies op maat kunnen voorzien.                                                                                                        

       Volg ons op    FB  twitter


Disclaimer
Wij hebben de Nieuwskrant voor Particulieren met veel zorg samengesteld. Wij houden ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie en sluiten iedere aansprakelijkheid daarvoor uit.

Ingeschreven in het register Financieel Dienstverlener (AFM)

Aangesloten bij KiFiD

 

Powered by AcyMailing