Hoe mogen we je helpen?

Waarom wordt het nut van een rechtsbijstandsverzekering onderschat?

Het nut van een rechtsbijstandsverzekering wordt vaak onderschat.

Waarschijnlijk heb je niet vaak de hulp nodig van een advocaat. Je hebt wel eens een geschil waar je graag advies over wilt van een jurist, maar daar ga je geen flink uurloon van een advocaat voor betalen. Met een rechtsbijstandsverzekering heb je recht op een advocaat. Ook als het geen rechtszaak wordt, kun je baat hebben bij een rechtsbijstandsverzekering.

Je kunt op meerdere manieren de hulp van een advocaat nodig hebben. Je koopt bijvoorbeeld een huis, maar er zitten toch nog wat gebreken aan het huis die verzwegen zijn. Of een werkgever keert niet uit waar je recht op hebt of beëindigt onterecht de arbeidsovereenkomst. Er is een groot verschil tussen gelijk hebben en ook echt gelijk krijgen. Zonder een rechtsbijstandsverzekering stap je niet snel naar de rechter. De kosten zijn namelijk torenhoog.

Hulp van een advocaat om jezelf te verdedigen

Je kunt ook een advocaat nodig hebben omdat je aansprakelijk wordt gesteld door iemand anders. Jouw buren eisen bijvoorbeeld de afbraak van jouw nieuwe garage. Om hun gelijk te halen schakelen de buren een advocaat in. Met een rechtsbijstandsverzekering kun je jouw verdediging ook in de handen van een advocaat leggen. Zo voorkom je dat je wordt overrompeld door de advocaat van de buren.

Wat zijn de gevolgen als je niet verzekerd bent?

Je hebt een huis op het oog. Na meerdere bezichtigingen heb je het huis gekocht. Later blijkt dat de verkopers iets belangrijks verzwegen hebben. Het dak moet namelijk vervangen worden. De verkopers waren op de hoogte van de slechte staat van het dak. In dit geval is er sprake van een verborgen gebrek. De verkopers waren namelijk verplicht dit voorafgaand aan de verkoop te melden. Je kunt de verkopers aansprakelijk stellen, maar de verkopers geven misschien niet thuis. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je het verhalen van de schade in handen leggen van een advocaat. In het uiterste geval worden zelfs de kosten betaald als het bij de rechter komt.

Kies zelf waar de rechtsbijstandsverzekering dekking tegen moet bieden

Een zzp’er heeft een andere dekking nodig dan een particulier. Voor een gepensioneerde zal een dekking voor geschillen met de werkgever minder relevant zijn. De verzekering moet je dus optimaal afstemmen op de wensen. Daar kunnen onze adviseurs bij helpen. Wij kunnen de polissen van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en zo de verzekering goed afstemmen op jouw persoonlijke situatie. Oververzekerd zijn kost alleen maar onnodig geld.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Ambtenaren Gemeente Den Haag, Politie en Brandweer
meer informatie
Premie berekenen autoverzekering particulieren
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie